Kesan Jeragat, Jerawat Hilang

KEBANYAKAN pengguna terlalu ghairah dan mudah teruja dengan produk yang menjanjikan kesan singkat tanpa mengambil kira kandungan produk itu.

Sebagai contoh, tidak lama dahulu produk pemutih dengan bahan hydroquinone amat popular di kalangan pengguna kerana ia menjadikan wajah cerah dan licin dalam tempoh singkat.

Namun, bahan kimia itu dilarang penggunaannya kerana kajian saintifik mendapati ia boleh menyebabkan kanser dan masalah lain.

Kini, produk kecantikan berasaskan bahan organik semakin mendapat tempat kerana ia lebih selamat dan boleh digunakan pelbagai peringkat umur.

Secretleaf antara perintis produk penjagaan kulit organik dengan kemunculan Pure Oil Series 01 yang mengandungi 100% minyak argan asli yang diimport dari Maghribi.

Minyak yang dikenali sebagai ‘Cecair Emas Maghribi’ ini kini menjadi salah satu bahan antipenuaan yang terkenal di seluruh dunia.

Minyak argan mengandungi vitamin E tiga kali ganda berbanding minyak zaitun serta Omega 6 9 dan amat efektif mengurangkan kedutan dan garis halus, merawat jeragat, menganjalkan kulit, melindungi dari sinaran UV berbahaya serta menjadikan kulit sentiasa licin, lembap dan muda.

Sebagai jaminan kualiti hanya yang terbaik, minyak argan keluaran Secretleaf mendapat pengiktirafan organik dari Ecocert Perancis dan diimport terus daripada pengusaha ladang argan di Maghribi.

Dalam masa setahun kemunculan Pure Oil Series 01, ramai pengguna menikmati khasiatnya.

Bagi remaja, Nur Atiqah Md Adnan, 25, dari Kampung Baru, dia baru sebulan menggunakan Pure Oil 01 dan juga Mosturizing Facial Soap.

Katanya, kedua-dua produk ini digunakan ibu dan adik lelaki, hasilnya amat membanggakan.

“Kulit ibu lebih anjal dan cerah serta kesan jeragat hilang manakala adik lelaki yang mempunyai jerawat, pulih selepas menggunakan produk itu.

“Kulit saya yang kering sebelum ini semakin lembap selepas menggunakan minyak ini, kini Pure Oil Series 01 menjadi teman baik saya,” katanya.

Maklumat lanjut, layari www.secretleaf.com.my atau hubungi 16-2273815/3817/3832 atau 016-6626604.

Produk Secretleaf ada dijual di rangkaian Farmasi Alpha, Farmasi Multicare, Farmasi Healthlane dan Farmasi Ehsan (Pantai Timur).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

5,200 views